6 Mart 2012 Salı

Roger Federer Dubai'yi 5. kez kazandı

DUBAI, Birleşik Arap Emirlikleri.

Roger Federer, cumartesi günü Andy Murray'i 7-5, 6-4 ' lük setlerle yendi ve Dubai'de 5. kez kupayı kazanan isim oldu.

2 numaralı seribaşı olan Federer turnuva boyunca hiç set vermedi ve maçın büyük kısmında Murray' nin dengesini bozdu. Bu zafer Federer' in kariyerinde 72 , yedi kez katıldığı bu turnuvada ise 5. zaferi oldu.

"Bu muhteşem. Harika. Her zafer iyidir. Bunu söyleyebilirim.(This is perfect. This is great. Any title is a good one, I'll tell you that,)" dedi Federer
"Murray'e karşı üstünlüğü kaybediyordum.(I have a losing record against Murray.)"

16 grand slam şampiyonu Federer, 24 yaşındaki İskoç tenisçiyi servis-vole, groundstroke(top yere değdikten sonra yapılan forehand ya da backhand vuruşu) ve kesme vuruşlarının karışımı bir oyunla yendi ve Murray'e karşı durumu 7-8 yaptı.

Yarı finalde bir numaralı seribaşı Novak Djokovic'i yenen Murray ise backhand ve servisleriyle maçta kalmaya çalıştı. Djokovic'e karşı ilk servislerden %85 puan kazanan Murray cephesinde, Federer'e karşı bu oran %48'te kaldı.

"Tabii ki ikinci sette çok hata yaptım ve Federer de ilk setten daha agresif oynadı(For sure I made a few too many mistakes in the second, and he was playing a lot more aggressive than in the first set,)"
dedi Murray :
"Setleri sadece birkaç vuruşla kaybedebiliyorsunuz. Şanslı bir vuruş yapıyorsun ya da muhteşem bir vuruş ve seti açık bir şekilde kazanıyorsun.(Sets can come down to just a couple points. You get a lucky shot here or one great shot and you can break the set wide open."

Federer, ilk sette 3-2 gerideyken iki servis kırma puanını kurtardı.İlkini Murray'nin uzun forehand vuruşunda hatasından sonra kazandı ve ikincisini backhand vole ile kazandı.

Federer, 11. oyunda Murray'nin servisini kırdı ve durumu 6-5 yaptı ve  Murray'nin forehand vuruşunun dışarı gitmesiyle ilk seti kazandı.

İki oyuncu ikinci setin başında karşılıklı servis kırdılar, 9. oyunda Federer servis kırdı ve durumu 5-4 yaptı. Murray bir maç puanını kurtardı ama İsviçreli tenisçi köşeye attığı forehand bitirici vuruşla maça son noktayı koydu.

kaynak : espn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder