11 Mart 2012 Pazar

Djokovic turu geçti, Murray elendi

INDIAN WELLS, Kaliforniya

4 numaralı seribaşı Andy Murray cumartesi gecesi oynadığı BNP Paribas Open'daki ilk maçında 6-4, 6-2' lik skorla İspanyol Guillermo Garcia-Lopez'e yenildi ve turnuvanın dışında kaldı. Maç boyunca 34 basit hata yaptı ve 7 servis kırma şansının hiçbirini değerlendiremedi.

Murray maçtan sonra :
"Bu gece tam olarak ne olduğuna emin değilim. Antrenmanlarda iyi oynadım. Toplara iyi vuruyordum ve oldukça rahat hissediyordum. Bu gece en iyi oyunumu oynamadım, ama çok kötü oynamış gibi de hissetmiyorum. Geri dönüp iyi bir değerlendirme yapmalıyım. Niye iyi oynayamadığım gerçeğinin arkasında açık bir neden var ve ben bu nedeni bulup çözeceğim.
(I'm not exactly sure why that happened tonight,I played well in practice. I was hitting the ball really well and I felt pretty fresh. I didn't move my best tonight, but it didn't feel like I was moving really badly. My return let me down, and he hardly missed the ball.There was obviously a reason behind why I didn't play well and I'll find that reason and address it.)

İskoçyalı yıldız tenisçi son iki karşılaşmalarında dünya 92 numarası Garcia-Lopez'i rahat bir şekilde yenmişti.

Murray'nin 2. turda elenmesiyle yarı finaldeki muhtemel rakibi Novak Djokovic için büyük bir engel kalktı. Bu turnuvayı 3. kez kazanmak isteyen 1 numaralı seribaşı Sırp tenisçi elemelerden gelen Andrey Golubev karşısında 6-3, 6-2 galip geldi.

2008 şampiyonu ve geçen sene Indian Wells Tennis Garden' da finalde Rafael Nadal'ı yenen Djokovic, kendi oyununa en uygun kort olduğunu söylediği yavaş PlexiPave kortlarda 23-4 gibi iyi bir  istatistik tutturdu. Sırp tenisçi 3. turda Günay Afrikalı Kevin Anderson ile karşılaşacak.

Djokovic, geçen sene 2. turda yine Kazak Golubev'i mağlup etmişti.

Bayanlarda, yarı finalde karşılaşmaları muhtemel iki seribaşı tenisçi Maria Sharapova ve Caroline Wozniacki,cumartesi oynanan maçlarda ilk rakiplerini kolayca geçtiler.

2006 şampiyonu 2 numaralı seribaşı Sharapova, Arjantinli Gisella Dulko'yu 6-2, 6-0 setlerle yendi. 4 numaralı seribaşı Wozniacki ise Rus Ekaterina Makarova' yı 6-2, 6-0 ile geçti. 3. turda , Sharapova Romanyalı Simona Halep ile , Wozniacki ise İsveçli Sofia Arvidsson ile karşılaşacak.

7 numaralı seribaşı Fransız Marion Bartoli cumartesi gecesi Amerikalı Varvara Lepchenko'yu 2-6, 6-2, 7-5 setlerle üstelik final setinde 2-5 geriden gelerek zor da olsa mağlup etmeyi başardı.

Amerikalı John Isner ve Andy Roddick de açılış maçlarını kazandılar. 11 numaralı seribaşı Isner, Portekizli Frederico Gil'e karşı 7-5, 6-3 'lük setlerle galip geldi. 2001 Ağustos'tan beri dünya sıralamasında ilk kez bu kadar geriye düşen Roddick(31) ise Polonyalı Lukasz Kubot'u 4-6, 7-6 (5), 6-3 setlerle yenerken üç uzun set oynadı.

3. turda Çek Cumhuriyeti'nden 7 numaralı seribaşı raket Tomas Berdych ile karşılaşacak olan Roddick, ikinci seti tie-break ile aldı, üçüncü sette ise Kubot'un 3-2 öndeyken aldığı koç molasından sonra setin kontrolünü eline aldı.

8 numara Mardy Fish ve genç Ryan Harrison'ın maçlarını kazanmasıyla Amerikalılar günü karlı kapattı.

Berdych,  Ukraynalı Sergiy Stakhovsky' u 6-7 (2), 6-3, 6-4'lük setlerle yendi. Fransız Gilles Simon ise elemelerden gelen İsrailli Dudi Sela'yı üç setlik mücadelenin sonunda yenerek 3. tura çıktı. Fakat 16 numara Fransız Richard Gasquet, İspanyol Albert Ramos' a 3-6, 7-5, 6-1' lik setlerle 2. sette maç puanı atmasına rağmen boyun eğdi. Amerikalı Robby Ginepri, İsviçreli Stanislas Wawrinka' ya 4-6, 6-4, 6-4'lük setlerle yenildi

15 numaralı seribaşı Sırp Ana Ivanovic, İsveçli Johanna Larsson'ı 6-1, 6-2'lik setlerle kolay bir şekilde yendi. Avustralyalı Samantha Stosur(6) , İtalyan Francesca Schiavone(10) ve Slovak Dominika Cibulkova(16) da turu geçti. Fakat Sabine Lisicki(11) 6-1, 6-4'ük sonuçla İspanyol Lourdes Dominguez-Lino'ya yenildi.

kaynak : espn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder