12 Mart 2012 Pazartesi

BNP Paribas Açık'ta pazar günü sancılı geçti

BNP Paribas Açık'ta pazar günü sancılı geçti.

Amerikalı genç kadın tenisçi Christina McHale, son Wimbledon şampiyonu ve 2011 WTA yılın tenisçisi Petra Kvitova' yı 2-6, 6-2, 6-3' lük setlerle yendi. Turnuvada pazar gününe hastalıklar damgasını vurdu.

Fransız Gael Monfils, Avustralyalı Jurgen Melzer ve Amerikalı Vania King, turnuvanın oynandığı bölge olan Coachella Vadisinde hızla yayılan ve neredeyse yarım düzine tenisçinin turnuvadan çekilmesine neden olan virüs yüzünden maçlarını kaybettiler.

Melzer tekler maçını oynadı ama kaybetti, çiftler maçından da çekildi.

Vera Zvonareva da virüs salgını yüzünden maçtan çekildi, fakat yaptığı açıklamada diğer oyuncularla aynı durumda olmadığını belirtti.

Kvitova önceki turnuvalarda yaşadığı hastalığın üstesinden gelmeye çalışırken, bu maçta 19'luk McHale karşısında ilk sette iyi oynadı ama enerji kaybetti.

Kvitova : "Maçta formumu biraz kaybettim, bu yüzden hareket etmek ve vuruş yapmak zorlaştı. McHale iyi oynadı ve birçok vuruşa karşılık verdi.(ve) servislerim de iyi değildi. O çok sert oynadı ve buna rağmen hata yapmadı.
(I lost a little bit of my fitness so it was tough moving and having winners, (McHale) was moving very well so she played a lot of shots back. (And) my serve was not really good, too. She played very solid and she didn't make mistakes so it was tough)."

McHale 4. turda Alman Angelique Kerber(18)  ile karşılaşacak.

16 grand slam şampiyonu Roger Federer de 2. turda 6-4, 6-1'lik skorla turnaya özel davetle katılan Amerikalı Denis Kudla 'yı yendikten sonra kendini iyi hissetmediğini söyledi.3 numaralı seribaşı İsviçreli tenisçi, röportaj odasına giderken solgun ve bitkin görünüyordu, kortta da mide ağrısı çektiği söylendi. Bu turnuvayı 3 kez kazanan tenisçi, ateşi olduğunu söyledi.Ateşinin çok yüksek olmadığını belirten tenisçi, rahatsızlığının nedeninin virüs değil , ailesiyle temastan kaynaklandığını söyledi.

6 haftadır ilk kez teklerde maça çıkan Rafael Nadal,  Arjantinli Leonardo Mayer'i 6-1, 6-3 geçerek 3. tura çıktı. Nadal en son maçını Djokovic ile 29 Ocakta Avustralya Açık finalinde yaklaşık 6 saat süren bir mücadele sonucunda kaybetmişti.
75 dakikada kazandığı ve rakibine servis kırma şansı vermediği maçtan sonra Nadal şunları söyledi :
" Çok iyi bir seviyede geri dönmek çok güzel. Kazanmak en önemli şey. Uzun bi süre maç oynamadan iyi bir geri dönüş yapmak zordur ama ben inandım ve başardım. Maça çok konsantre, çok agresif başladım. Bugün söyleyebileceğim tek şey, yaptığım herşeyden çok memnunum.
(It's nice to be back playing at the very good level, in my opinion,Winning is the most important thing. It's not easy to be back after a while without competition but I did, I believe, really well. I started the match very focused, very aggressive. Today the only thing I can say, I'm very happy about almost everything.)"

Nadal 3. turda vatandaşı Marcel Granollers ile karşılacaşak, yarı finalde ise bizleri olası bir Federer- Nadal maçı bekliyor.

İspanyol David Ferrer,  6-2/ 6-2'lik setlerle Bulgar Grigor Dimitrov' u yenerken ,
Fransız Jo-Wilfried Tsonga vatandaşı Michael Llodra karşısında, rakibinin dizindeki sakatlıktan ötürü skor ilk sette 4-1 iken çekilmesiyle hızlı bir galibiyet elde etti.

Diğer karşılaşmalarda, Arjantinli Juan Martin del Potro turnuvaya elemelerden gelen Avustralyalı Marino Matosevic'i  7-5/ 6-2 yendi.
10 numaralı seribaşı Sırp Janko Tipsarevic ise Lüksemburglu Gilles Muller karşısında  6-4/ 6-2 galip geldi.

Kadınlarda ise,  1 numara Belaruslu Victoria Azarenka rakibi Rus Svetlana Kuznetsova'yı 6-1, 6-2 yendi.

Çinli Li Na vatandaşı Jie Zheng'i 6-1, 6-3, Alman Julia Goerges İspanyol Anabel Medina Garrigues'i 6-3, 6-4 yendi , Kerber ise King'in çekilmesiyle tur atladı.

kaynak : espn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder