30 Nisan 2012 Pazartesi

Stuttgart Şampiyon Maria Sharapova

BAYANLAR
Stuttgart Tenis Turnuvası

23 - 29 Nisan 2012
Toprak Kort
Almanya
740.000 Dolar Ödüllü ve Porsche
28 Tekler - 16 Çiftler
Oyuncular
Tekler Sonuçlar


Şampiyon: Maria Sharapova 




Final : 
[2]Maria Sharapova - [1]Victoria Azarenka : 6-1 , 6-4


- 2 numara Maria Sharapova, dünya sıramasındaki ilk 8 tenisçinin de katıldığı turnuvada 1 numara Victoria Azarenka'yı 6-1, 6-4 setlerle yenerek bu sezon ilk kupasını kazandı. Sharapova bu sezon Avustralya Açık grand slam ve Indian Wells master turnuvalarında finalde Azarenka'ya yenilmişti, son 4 final karşılaşmalarında da Azarenka galip gelmişti.
- Azarenka bu sezon sersini 29-2 yaptı, maçta ilk setten sonra sağ el bileğinde sakatlık yaşadı, bu sezon 5. kupasını kazanabilmek için ve ilk toprak kort premier turnuvasını kazanabilmek için mücadele etmişti.
- 3 grand slam sahibi eski 1 numara Maria Sharapova 25. kupasını kazandı, toprak kortta ise 4. kupası.
- Sharapova ilk seti yarım saatte ikinci servisinde attığı ace ile bitirdi, ikinci sette servis kırıp 4-3 öne geçti ve avantajını koruyup maçı kazandı, bu sezon 22-4 seriye sahip.
- Sharapova maçta servis oyunlarında sadece 17 oyun kaybetti ve Azarenka'ya sadece 1 servis kırma şansı verdi ve o puanıda kurtardı, Rus raket maçta 31 winner attı , 13 basit hata yaptı.
- Stosur ile yaptığı maçta maç puanı kurtaran Sharpova, maç puanı kurtarıp turnuva kazanan bu sezon ikinci tenisçi oldu(Angelique Kerber, Copenhagen turnuvasında başarmıştı) ve bir premier turnuvasında son 10 ayda bunu yapan ilk tenisçi(Marion Bartoli geçen yılın haziran ayında Eastbourne'de başarmıştı.)
- Maria 6. kez dünya 1 numarasını yenme başarısı gösterdi : Lindsay Davenport (2005'te Tokyo ve sezon sonu WTA Championships'te), Justine Henin (2008 Avustralya Açık'ta), Amélie Mauresmo (2006 ABD Açık'ta) ve Caroline Wozniacki (geçen sene Roma'da)'i yendi.
kaynak :espn , wta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder