6 Ocak 2010 Çarşamba

Teniste Son Gelişmeler- 6 Ocak 2010

Merhaba Arkadaşlar. Tenis haberlerini uzun süredir aksatıyorum.Bir sürü şey oldu tenis dünyasında. İşte önemli gelişmeler...
Genel olarak bakarsak haber özetlerine: Yıl sonun dolayısıyla verilen spor ödülleri, tenise geri dönen Henin ve Clijsters' ın müthiş performansları, hazırlık turnuvaları ve teniste 2010 başlangıç turnuvaları.

Rafael Nadal'a durmak yok

Tenis sezonunun uzunca bir bölümünü sakatlıklarla boğuşarak geçiren 6 Grand Slam şampiyonu, yeni sezon hazırlıklarına erkenden başladı.Bu sezon yaptığı hataları, bir daha tekrarlamayacağını belirten Rafa, "Sakat sakat turnuvalar bitirdim ve acısını ben çektim. Benzer hataları tekrarlamayacağım" diye konuştu.

Justine Henin...
Kazanamadığı tek Grand Slam Wimbledon'ı kazanmak için tenise geri döndüğünü ima eden eski 1 numara, "Federer'in Roland Garros'u kazandığını izlediğimde çok garip duygular hissettim. Sanki içimden bir ses beni çağırıyordu. Ben bu sesi birkaç gün duymayı reddettim ama sonunda pes ettim. Tenise geri dönmek için gerekli cesareti bulmuştum ve rakete elimi tekrar sürdüğümde bu sporu ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha anladım" sözlerini söyledi.
Kendisini hiçbir zaman çim kort oyuncusu olarak görmediğini ifade eden Belçikalı tenisçi, "Williams kardeşlerin sert vuruşlarından her zaman çekinmişimdir. 2007 yılında Bartoli'ye yarı finalde yenilmemin sebebi de Venus'le yüzleşmekten korktuğum içindir" diye konuştu.
Justine Henin büyük favori olarak geldiği 2007 Wimbledon'ında Marion Bartoli'ye yarı finalde yenilmişti...

Ülkesinde düzenlenen hazırlık turnuvasında Flavia Penneta'yı mağlup eden Justine Henin'in son galibiyeti Nadia Petrova'ya karşı oldu.Kahire'de oynanan gösteri maçında, 20 numaralı Nadia Petrova'yı 7-6 ve 6-2'lik setlerle yenen Henin üst üste 3. galibiyetini de elde etti.
Justine Henin, Brisbane International turnuvasında resmi olarak tenise geri döndü.


Kim Clijsters Venus'ü de yendi
Bir buçuk yıl önce ilk çocuğunu dünyaya getiren ve kortlara döndükten sonra katıldığı henüz 3. turnuvada şampiyon olan 26 yaşındaki tenisçi, böylelikle ABD Açık'taki ikinci tekler zaferine ulaştı.
Daha sonra, ilk kez kendi seyircisi önünde kortlara çıkan Kim Clijsters ile Venus'un maçı eğlence ve görsel şov şeklinde geçti.14 bin kişinin önünde oynanan maçı 26 yaşındaki tenisçi 6-1 ve 7-5 mağlup etti.Clijsters maç sonunda, "Kendi seyircim önünde maç kazanmak her zaman mutluluk verici" diye konuştu.

Yılın tenisçileri Serena ve Roger
Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), İsviçreli tenisçi Roger Federer ile ABD'li bayan tenisçi Serena Williams'ı "2009'un Dünya Şampiyonu" ilan etti.Federer bu ödülü 5'inci, Williams ise 2'nci kez aldı.ITF, çift bayanlarda Serena-Venus Williams'ı, çift erkeklerde ise Bob ve Mike Bryan'ı seçti.

Abu Dhabi...
Abu Dhabi'de düzenlenen Capitala World Turnuvası'nda yarı final maçlarında Wawrinka'yı yenen Soderling Federer'le, Nikolay Davydenko'yu yenen David Ferrer de Rafael Nadal'la karşılaştı.
Robin Soderling,yarı finalde kariyerinde hiç yenemediği hatta set almakta bile zorlandığı Roger Federer'i, 6-7 / 7-6 ve 6-2'lik setlerle saf dışı bırakan İsveçli raket, 2010'a güzel bir giriş yaptı.
Geçtiğimiz yıl 3 Grand Slam'de de mağlup ettiği Soderling'e tıpkı Davydenko'ya olduğu gibi 13. maçında ilk kez yenilen Federer ise, "Ona karşı oynayarak sezona başlamak zor ama yine de maçtan zevk aldım" diye konuştu.
Federer'in elenmesinden sonra korta çıkan Rafael Nadal, vatandaşı David Ferrer'e ilk sette tie-breaklerle üstünlük kurdu.İkinci sete servis kırarak başlayan Rafa, daha rahat bir set skoruyla (6-3) adını finale yazdırdı.
Nadal finalde, kendisinin 31 maçlık toprak kort galibiyet serisini sonlandırıp, Fransa Açık'tan elenmesine sebep olan Soderling'i mağlup ederek seneye şampiyonlukla başladı.Maç boyu 1 kez servis kıran Rafa, 7-6 ve 7-5'lik setlerle kupaya uzandı ve Soderling'den rövanşı aldı. Turnuvanın 3.'sü ise David Ferrer'i yenen Roger Federer oldu.

Doha...
Teniste dünyanın 1 ve 2 numaraları olan Roger Federer ile Rafael Nadal, Doha'da sihirli halı üstünde maç yaptılar.Bugünlerde başlayacak olan Katar-ExxonMobil Open Turnuvası ile yeni sezona start verecek olan başarılı raketler, Souq Wagif'teki eşsiz sihirli halı üzerinde bir gösteri maçı yaptılar.
Mücadele ilgiyle takip edildi. Vinç yardımıyla havada tutulan halı üzerinde Nadal'a karşı oynayan Federer, "2010 yılında 1 numarayı korumak en büyük hedefim. Nadal ile burada oynamak çok güzeldi; çünkü benim için bir ilkti" diye konuştu.

Diğer haberler:

*Roger Federer(İsviçre) ve Del Potro(Arjantin) ülkelerinde yılın sporcuları seçildiler.

*İpek Şenoğlu'na "Acıbadem" desteği.Milli tenisçi İpek Şenoğlu, Acıbadem Sağlık Grubu ile bireysel sağlık sponsorluğu anlaşması imzaladı.

*Hindistan'ın Chennai kentinde düzenlenen ATP World Tour'da mücadele eden Marsel İlhan, organizasyondaki ikinci maçında yenilerek elendi.Marsel İlhan'ın, 18 Ocak Pazartesi günü başlayacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası için Melbourne'e hareket edeceği bildirildi.

*Dünyanın eski 1 numaralı raketi Rus Maria Sharapova, Tayland’daki Hua Hin şehrinin 100’üncü kuruluş yıldönümü için ABD'li ünlü tenisçi Venüs Williams ile bir gösteri maçı yaptı.
Sharapova 1. sette 6-3, 2. sette ise 6-4'lük skorla rakibine üstünlük sağlayarak, karşılaşmadan 2-0 galip ayrılmasını bildi.

Kaynaklar: tenishaber.com , sporx.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder