10 Ocak 2010 Pazar

Doha Tenis Turnuvası

Yine müthiş bir turnuvayı geride bıraktık.Davydenko, olağanüstü performansıyla iki seribaşını eleyerek kupaya ulaştı.

Federer

Turnuvaya fırtına gibi başladı.Belçikalı rakibi Christophe Rochus karşısında ilk sete her zaman olduğu gibi yine hızlı giren İsviçreli raket, yalnızca 1 oyun kaybetti: 6-1 . Oldukça ciddi oynayan Roger Federer 2.seti de 6-2'yle cebine koyup, maça 56 dakikada nokta koydu.

Rus rakibi Evgeny Korolev'i de set vermeden geçerek adını çeyrek finale yazdırdı...(6-2 / 6-4)
Bu kez 63 dakikada maça nokta koyan İsviçreli, 36 winnerla rahat bir maç çıkardı.

Ernest Gulbis'i final setin son oyunlarında teslim alarak yarı finale yükseldi...İlk seti 2-6 kaybetse de, kariyeri için bu maçı bir çıkış olarak gören Letonyalı tenisçi pes etmedi ve 2.sette Federer'den set alan ilk isim oldu: 4-6.Karşılaşmanın final setinde önce Federer servis kırsa da, Gulbis 6.oyunda yeniden durumu eşitledi. Zor dakikaların tecrübeli ismi Roger Federer, 9.oyunda bir kez daha servis kırarak heyecanlı geçen maçı kendi lehine çevirdi: 6-4

Yarı finalde her 2 sete de çok iyi başlayan Rus raket Davydenko, Federer'e set vermedi ve Doha'da adını finale yazdırdı(6-4 6-4). Yıllardır Federer'e karşı maç kazanamayan, 12 maç yüzü gülmeyen Davydenko, son üç aya 2 Federer galibiyeti sığdırmanın keyfini yaşadı.


Nadal

Geçtiğimiz sezonun son bölümünde aldığı başarısız sonuçlarla birlikte yeni yıla oldukça hırslı giren Rafael Nadal, Doha'daki ilk maçında çok etkili gözüktü...Dünya sıralamasında 93. sırada bulunan İtalyan raket Simone Bolelli'yi 6-3 ve 6-3'lük setlerle saf dışı bırakan Rafael Nadal, Doha'ya galibiyetle başladı.İspanyol tenisçi, etkili forehand'leriyle sonuca gitti.

Yavaş yavaş klasik baseline oyununa dönen Rafael Nadal, Potito Starace karşısında da oldukça formda ve rahattı.Her iki seti de 6-2'lik skorlarla geçen İspanyol raket, özellikle forehand'leriyle sonuca giderken, Doha'da son 8'e girmeyi başardı.

Belçikalı Steve Darcis'i de yenmekte zorlanmadı.İlk seti 27 dakikada 6-2 kazanan dünya klasmanının 2 numarası, 2.sette de 2-0 önde iken rakibin maçtan çekilmesiyle tur atlayan isim oldu.

Oldukça rahat set skorlarıyla adını finale yazdıran Rafa, üst üste 2. finalini oynamaya hak kazandı. Viktor TROICKI karşısında ilk seti 6-1 alan İspanyol raket, 2.sette de 6-3'le güldü ve beklenildiği gibi finale çıktı.

Finalde 2 saat 42 dakika süren müthiş bir maç izlendi. Rafael Nadal'ın şampiyonluk puanlarını harcadığı finalde Nikolay Davydenko şampiyon olarak müthiş çabasının karşılığını aldı...Rafael Nadal'ın fırtına gibi girip 0-6 kazandığı ilk setten sonra olanlar oldu ve müthiş bir final maçı izlendi.
İkinci sette Davydenko direncini arttırırken, önce servis kırdı ve skor 5-4 lehine iken set puanlarından faydalanamadı.Üstelik Nadal'ın servis kırmasıyla set tie-breake uzadı. Tie-breake iyi başlayan Davydenko'ydu fakat Nadal'ın geri dönmesi ve maç puanları harcaması, heyecana heyecan kattı.Karşılıklı yapılan mini-breakler neticesinde Davydenko seti kazanan isim oldu. 7-6
Final setine Nadal servis kırarak başladı ama Rus rakibinin maçı bırakmaya niyeti yoktu, servis kırdığı gibi 5-4 öne geçti ve son oyunda eline geçirdiği 2 maç puanından yararlanarak şampiyonluğunu ilan etti. 6-4

ATP Tour'un en inatçı tenisçilerinden biri olarak kabul edilen Rafael Nadal'ı bile bezdiren Nikolay Davydenko, rakibini üst üste 3.kez bir finalde mağlup etti.

Turnuvanın tüm sonuçları için tıklayınız.

kaynak: tenishaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder