10 Ocak 2010 Pazar

Brisbane Şampiyon Kim Clijsters ve Andy Roddick

Avustralya Açık öncesi hazırlık turnuvası ve yılın ilk ciddi sınavlarından Brisbane International Tenis Turnuvası bitti.

Justine Henin
Brisbane International'da ilk turda Nadia Petrova engelini 7-5 / 7-5'lik setlerle geçen Justine Henin, yeniden başladığı tenis kariyerine galibiyetle giriş yaptı.İlk resmi maçında Petrova'yı elemekten dolayı oldukça mutlu görünen Belçikalı raket, "Tenisi bıraktığım günden daha iyi durumdayım" sözlerini söyledi.
İkinci Round:Justine HENIN-Sesil KARATANTCHEVA 6-4 6-3
Brisbane'da en zorlu maçını çeyrek finalde Macar Czink ile oynadı...Genç rakibini 6-2, 3-6, 7-6'lık setlerle saf dışı bıraktı.Açılış setini 31 dakikada alan Belçikalı tenisçi ikinci seti kaybetti, üçüncü setin başında da servisini kırdırdı. Geri düştükten sonra durumu eşitleyen Henin seti tiebreak ile kazanarak maçı bitirdi.
Yarı finalde Ana Ivanovic'i 6-3 ve 6-2'yle geçen Henin adını finale yazdırdı.Henin maçtan sonra, "Benim için finale kalmak sürpriz oldu. 18 ay aradan sonra tenise geri dönmek kolay değil" diye konuştu.


Kim Clijsters
İlk round: Kim Clijsters -Tathiana Garbin 6-2 6-1
Belçikalı raket, Alicia Molik karşısında ilk 8 oyunu kazandıktan sonra 6-0 ve 6-3'lük setlerle adını 3.tura yazdırdı.Clijsters, tenisi bıraktıktan sonraki 3. turnuvasında da galibiyet serisini sürdürmüş oldu.Clijsters 1980'den beri Grand Slam kazanan ilk anne tenisçi olma özelliğini kazanmıştı.
Çeyrek Final:Kim Clijsters-Lucie SAFAROVA 6-1 0-6 6-4
Yarı finalde Andrea Petkovic engelini 6-4 ve 6-2 ile geçen Belçikalı raket, vatandaşı Henin gibi finale yükseldi.

Turnuva Finali
Avustralya'da düzenlenen toplamda 220 bin dolar para ödüllü WTA Brisbane International tenis turnuvası tek bayanlar finalinde iki ezeli rakip Kim Clijsters ile Justine Henin karşı karşıya geldi.
Pat After Arena'nın sert zemininde iki Belçikalı raketin çarpışmasında gülen isim 6-3, 4-6, 7-6 (7-5)'lik setlerle 2-1 kazanan son ABD Açık şampiyonu Kim Clijsters oldu.
İki büyük yeteneğin 2 saat 24 dakikalık mücadelesi nefesleri kesti.
İlk seti Clijsters 6-3 kazandı. İkinci sette Belçikalı seri oyunla durumu 4-1 yaptı ama o anda bir dev uyandı. Justine Henin muhteşem bir dönüşle bu seti 4-1'den 6-4 alarak oyunu final setine taşıdı.Heyecanın doruğa ulaştığı final setinde ise momentum Henin'den yanaydı. Herşeyiyle üst düzey kalitede giden maçta Kim Clijsters Henin'in 5-4 üstünlüğü varken iki maç puanını kurtarmayı başardı ve bir mucize dönüş de o gerçekleştirdi.Tie-break'e giden maçta Clijsters Henin'in hatalarını iyi değerlendirdi durumu 6-2'ye getirdi. Tie-break'te 6-2'den Henin'in durumu 6-6 yapması enteresandı. Durum 6-5'ken Clijsters'ın vuruşundan sonra şampiyonluk sevinci yaşarken hakemin topun dışarıda olduğu kararını vermesi skoru bir anda değiştirerek Henin'i tekrar maçın içine soktu ama Clijsters aldığı puanla maça son noktayı koydu.
Henin maçın belirli bir bölümünde özellikle ikinci servislerde ciddi problemler yaşarken, Kim Clijsters'ın zaman zaman çok iyi motive oluşu ve aldığı mucize puanlar alkışların üzerinde toplanmasını sağladı. İki raket tarafından gelen jeneriklik puanlar tenisseverleri mest etti.
NE DEDİLER?
Dev maçın ardından düzenlenen kupa töreninde ilk olarak sözün verildiği Justine Henin: "Geri dönmem harika. Kim'i tebrik ediyorum. Müthiş bir kavgaydı. Büyük bir zevk aldım. Geri dönüş turnuvamı çok özel hale getirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, daha iyisini düşünemezdim" dedi.
Şampiyon Kim Clijsters ise: "Ne maçtı ama! Bu sene çıtayı çok yukarı koyduk. Müthiş bir turnuva, müthiş bir başlangıç oldu. Justine'ni tebrik ediyorum. Bütün hafta boyunca çok üst seviyede oynadı" ifadelerini kullandı.
Bu arada Kim Clijsters'ın kazandığı para ödülünün hafta içinde ziyaret ettiği Brisbane Çocuk Hastahanesi'ne bağışlandığının anons edilmesinden sonra Pat Rafter Arena'da bulunan izleyiciler Belçikalı raketi ayakta alkışladı ve duygusal anlar yaşandı.


Erkekler
ABD'li Andy Roddick, Çek tenisçi Radek Stepanek'i 7-6 ve 7-6'lık setlerle 2-0 yenerek, şampiyon oldu.Stepanek geçtiğimiz yıl bu turnuvada hem tekler, hem de çiftlerde şampiyon olmuştu.İki seti de tie-break sonucu kazanan Andy Roddick, kariyerindeki 28. tekler şampiyonluğuna ulaştı.
Andy Roddick -Peter Luczak 7-6(5) 6-2
Andy Roddick -Carsten BALL 7-6(0) 6-3
Andy Roddick -Richard GASQUET 6-3 7-6(5)
Andy Roddick -Tomas BERDYCH 1-6 6-3 6-4

Tüm sonuçlar

kaynaklar: tenishaber.com , brisbaneinternational.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder