10 Ocak 2014 Cuma

Adını Tenis Koydum: Nadal'ın Yolu

Dünya 1 numarası İspanyol tenisçi Rafael Nadal kura öncesi en rahat isimlerdendi.

Çünkü geçen yıl sakatlığı nedeniyle yılın ilk slamini kaçırmıştı, dolayısıyla koruması gereken puanı yok, tam tersi Djokovic ise şampiyonluk puanını korumak zorunda iken Nadal puan farkını açabilir.

Sezonun ilk haftasında Doha'da şampiyon olsa da sezon öncesi yaptığı hazırlığın yeterli olmadığını ve bu form durumda Avustralya Açık'ta şampiyon olamayacağını söyledi.
Aralık sonunda Mubadala gösteri turnuvasında ise Ferrer'e yenilmişti.


Cuma sabahı çekilen kura sonrası Nadal;  Murray, Potro, Federer, Raonic gibi güçlü isimlerle aynı yarıda yer aldı. Ama Federer, Murray'nin çeyreğinde olduğu için olası yarı finalde ya Murray ile ya da Federer ile oynayacak. Aynı şekilde olası çeyrek finalde ya Potro ile ya da Raonic ile oynayacak.

1. tur rakibi ev sahibi Bernard Tomic. Geçen yıl Sydney'de ilk şampiyonluğunu yaşayan haylaz çocuk Tomic bu yıl da finale kalmayı başardı.
Nadal'ın 2.turdaki olası rakibi yine bir genç Avustralyalı Thanasi Kokkinakis olabilir.
3.turda Monfils gelme ihtimali yüksek ama Doha finalinde Nadal'a kaybeden Monfils slam öncesi oynayacağı Heineken Open turnuvasından çekilmişti.
4.turda Nishikori, Hewitt ya da Seppi gelebilir; aralarında en tehlikelisi sezona kupayla başlayan ve seyirci desteğine sahip Hewitt olacaktır.
Çeyrek finalde Potro ya da Raonic çıkabilir, 2009 Amerika Açık şampiyonu Potro geçen sezon "Büyük Dörtlü"yü yenebilen tek tenisçi idi ve bu sezonda ilk turnuvası Sydney'de finale çıktı.
Yarı finalde Murray, Tsonga ya da Federer.


Nadal ilk ve tek Avustralya Açık şampiyonluğunu 2009 yılında Federer'i yenerek kazandı.


Nadal 2012 yılında 6 saate yakın süren finalde Djokovic'e yenildi.


Nadal'ın Avustralya Açık karnesi:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder