24 Ekim 2013 Perşembe

Stockholm - Viyana - Moskova - Luxembourg tenis hikayeleri

2011 yılından beri çıktığı ilk maçta, eski dünya 9 numarası Pim Pim lakaplı Joachim Johansson Stockholm turnuvasında oynadığı 3 eleme maçını kazanarak ana tabloya kaldı, yetmedi ilk turda Falla'yı yendi. 2. turda ise Raonic'e kaybetti.



2008 sezon sonu turnuvasında emekliye ayrılan 41 yaşındaki Jonas Bjorkman tenise Stockholm'de çiftlerde Robert Lindstedt ile geri döndü. Finalde kaybettiler.

Turnuvaya özel davetle katılan 17 yaşındaki Rus dünya 808 numarası Karen Khachanov, Moskova'da  2.turda Janko Tipsarevic'i yenerek 2007'den beri çeyrek finale çıkan en genç isim oldu.

Grigor Dimitrov, ağustos ayında oynanan Cincinnati'den beri ilk galibiyetini Stockholm'de aldı. Ve daha sonra kariyerinin ilk kupasını :)


Jerzy Janowicz Amerika Açık'tan sonra ilk turnuvasını Stockholm'de oynadı.

1988 Olimpiyat altın madalyası sahibi eski dünya 4 numarası Mecir'in oğlu 25 yaşındaki Miloslav Mecir ilk ATP ana tablo galibiyetini Vienna'da aldı.

Dünya 144 numarası Katarzyna Piter, Luxembourg turnuvasında elemelerde yaptığı 3 maçı kazanarak ana tabloya kaldı, ilk turda dünya 20 numarası Kirsten Flipkens'i ve 2.turda 69 numara Yanina Wickmayer'i yendi. Çeyrek final de ise Beck'e kaybetti.

Ivo Karlovic 432. ana tablo maçında ilk bagelini Moskova'da yaptı.

Svetlena Kuznetsova bu sezonki ilk yarı finaline Moskova turnuvasında çıktı.

Tommy Haas iki yıl önce dünya 273 numarası olarak elemelerden katıldığı Vienna turnuvasında bu sezon dünya 12 numarası olarak şampiyon oldu.

Luxembourg çiftler şampiyonu olan Stephanie Vogt, Liechtenstein tarihinin ilk kadın şampiyonu oldu.

Vienna finali
Stockholm finali
Moscow finali
Moscow finali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder