8 Temmuz 2012 Pazar

Wimbledon Bayanlar 2012

1. Tur
Kadınlarda ilk tur sürprizi turnuva 7 numarası Danimarkalı Caroline Wozniacki'nin vedası oldu, salı günü oynanan maç yağmur nedeniyle çarşamba tamamlanırken Wimbledon'dan bir hafta önceki Eastbourne'ü kazanan Tamira Paszek maç puanı kurtardığı mücadelede Wozniacki'yi yendi.
Diğer sürpriz ise Wimbledon Kraliçesi Venus Williams, 5 kez kazandığı wimbledona 1997 yılından beri ilk kez, ikinci turu göremeden veda etti . Venus, grand slam ilk tur maçlarında 52-3 seriye sahip. Uzun süredir boğuştuğu Sjögren's Sendromu hastalığı nedeniyle 7 ay tenisten uzak kalan ve mart ayında kortlara dönen Venus, bu süreçte Miami, Charleston ve Roma turnuvalarında çeyrek final oynama başarısı göstermişti, kazanacağı zaferlerle eski günlerine dönmek istiyordu ve wimbledon, olimpiyatlar öncesi onun için bir şanstı , ne yazık ki bu şansı değerlendiremedi.


2. Tur
5 numara Avustralyalı Samantha Stosur, 9 numara Marion Bartoli ve 11 numara Çinli Na Li turnuvaya 2. turda veda ettiler.
Dünya 3 numarası Agniezska Radwanska, Elena Vesnina'yı 6-2, 6-1 yendiği maçı 0 basit hatayla tamamladı.


3. Tur
Turnuvaya wild card ile katılan Kazak tenisçi Yaroslava Shvedova, 10 numaralı seribaşı Roland Garros finalisti Sara Errani karşısında 15 dakika sonunda, İtalyan rakete puan alma şansı dahi vermeden(altın set(golden set)) seti 6-0 aldı ve tarihte(Open Era) bunu başaran ilk kadın tenisçi oldu.


4. Tur
Maria Sharapova, Alman Sabine Lisicki'ye elenerek Wimbledon'da bu sene çeyrek final göremedi ve 1 numarayı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. 
Son şampiyon Petra Kvitova'ya elenen Francesca Schiavone, üst üste 48. grand slam turnuvasını oynuyordu ve aktif tenisçiler arasında rekorun sahibi.
Amerika Açık'tan sonra tenisi bırakacağını açıklayan Kim Clijsters ise , 8 numara Alman Angelique Kerber'e elendi ve son kez katıldığı wimbledon'a 4. turda veda etti.


Çeyrek Final
Radwanska turnuvaya katılan tenisçiler arasında ilk 15'teki bir grand slam'de yarı final oynamayan tek tenisçi idi(5 kez grand slam çeyrek finali oynamıştı), artık değil :))
4 kez Wimbledon şampiyonu Serena Williams, son şampiyon Petra Kvitova'yı yendi ve 21. grand slam yarı finaline çıktı.
Turnuvada büyük işler başaran Tamira Paszek çeyrek finalde elense de benim için Wimbledon 2012'ye bayanlarda damga vuran isimlerin başında geliyor.
Angelique Kerber bu sezonki 45. galibiyetini aldı ve bayanlarda en çok maç kazanan tenisçi şu anda(Azarenka ve Radwanska'nın 43 galibiyeti bulunuyor).


Yarı Final
Finalin adı : Serena Williams - Agniezska Radwanska ...
Radwanska kariyerinin ilk grand slam finaline çıktı. Ayrıca erkek ya da bayan bir grand slam finaline çıkan tarihteki(Open Era) ilk Polonyalı tenisi oldu.

Final
Serena Williams , kariyerinin 14. grand slam'ini kazandı. Serena Wimbledon'da 5. kez mutlu sona ulaştı ve ablası Venus ile sayıları eşitledi.
Serena turnuva boyunca 102 ace atarak rekor kırdı , önceki rekorda yine kendisine aitti.
Bayanlarda Wimbledon'u en çok kazanan tenisçiler; Martina Navratilova 9 kez ve Steffi Graf 6 kez. Bu iki efsanenin ardından artık Venus ile birlikte Serena da geliyor.
Radwanska şampoyn olsaydı dünya 1 numarası olacaktı, ama yine de 1 basamak yükselerek dünya 2 numarası oldu. Yeni 1 numara ise Victoria Azarenka ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder