27 Mart 2010 Cumartesi

Indian Wells

Sezonun ilk 1000 puanlı turnuvası Indian Wells'te bayanlarda Jankovic ,erkeklerde ise Ivan Ljubicic mutlu sona ulaştı.Erkeklerde seribaşı raketler korttaydı.Bayanlarda ise bir numaralı seribaşı Serena Williams ve iki numaralı raket Dinara Safina sakatlıklarından dolayı Indian Wells'te yoktu.

ERKEKLER
Roger Federer
:Geçirdiği rahatsızlıktan ötürü tenise 1 buçuk aylık bir ara veren Federer Indian Wells ile döndü.Yılın en iyi erkek tenisçisi, Stefan Edberg Sportmanship ödülü ve en sevilen erkek tenisçi dallarında birinciliğe layık görülen Roger Federer, Indian Wells'te bu üç ödülü aldı. Ama bu güzel gelişmelere rağmen üçüncü turda Marcos Baghdatis'e elenmekten kurtulamadı.Tabi turnuva sonunda açıklanan dünya sıralamasında 11035 puanla birinci sırada ve en yakın rakibi Djokovic'e 2815 puan fark atmış durumda.

Aslında turnuva erkeklerde ama özellikle bayanlarda süprizlerle doluydu.Erkeklerde 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic,Ivan Ljubicic'e elendi ve çeyrek finali göremedi.10 aydır şampiyon olamayan Indian Wells'in son şampiyonu Rafael Nadal(2007-2009 şampiyonu), finale çıkma maçında Ljubicic'e elendi ve dünya sıralamasında dördüncü sıraya düştü.Bu yıla kötü başlayan ve Avustralya Açık'a ilk turda veda eden Robin Soderling, çeyrek finalde Andy Murray'i eleyerek sürpriz yaptı.

Final
Andy Roddick:Daha önce Indian Wells hariç ABD'de yapılan tüm tenis turnuvalarında finale yükselen Andy Roddick, daha önce hiç yenemediği Soderling'i eleyerek seriyi tamamladı.Roddick,2006(en son Cincinati) yılından beri hiçbir Master Series'te şampiyonluk kazanamadı.

Hırvat raket Ivan Ljubicic ise, daha önce 3 kez Master Serileri'nde final oynamış ama hiçbirini kazanamamıştı.
Final maçında iki tenisçi de servisleriyle öne çıkarken kazanan Ivan Ljubicic oldu:7-6/7-6. Böylece kariyerinde ilk kez bir Master turnuvası kazandı ve 13 basamak atlayarak dünya sıralamasında 13. sıraya yerleşti.

Çiftler
Turnuvanın favorisi ve 1 numaralı seribaşı raketleri Nenad Zimonjic ve Daniel Nestor çiftini, finalde yenen Marc Lopez / Rafael Nadal çifti şampiyonluğa ulaştı. 7-6 / 6-3. Geçen yıl Doha'dan sonra ilk kez çiftler şampiyonu olan İspanyol çift, turnuva boyunca sadece 1 set kaybetti.


BAYANLAR
Bol bol sürprizlerin yaşandığı bir turnuva oldu bayan tenisçiler için.Justin Henin henüz 2.tur maçında Dulko'ya kaybederek turnuvadan elendi.Turnuvanın 1 numaralı seri başı ismi Kuznetsova, ilk maçında Navarro'ya yenilerek turnuvaya veda etti.Ana Ivanovic ise Anastasija Sevastova'ya yenilerek turnuvaya ikinci turda veda etti.Maria Sharapova, üçüncü turda Zheng Jie'ye yenilerek hayal kırıklığı yarattı,ayrıca Sharapova'nın dirseğindeki sakatlığından dolayı tenisten altı hafta uzak kalacağı açıklandı.Victoria Azarenka, üçüncü turda Maria Jose Martinez Sanchez'e elendi. Bu turnuvada daha önce 2(2003-2005) kez şampiyonluğa ulaşan Kim Clijsters, Alisa Kleybanova'ya elendi.


Turnuvada yaşanan iki ilginç gelişme vardı.İlki; iki yakın arkadaş Caroline Wozniacki ile Agnieszka Radwanska'nın yarı finalde karşılaşmasıydı. İkinci gelişme ise kupa töreninde Jankovic'in kupayı çok ağır olmasından dolayı kaldıramamasıydı,biraz sinirlendi,hatta kupasız poz verdi başlangıçta ama tabii ki turnuvayı kazanmak daha önemli.

Finale bakarsak,Jankovic sonuna kadar hakederek Wozniacki karşısında şampiyonluğa ulaştı:6-2 / 6-4

Çiftler
K Peschke / K Srebotnik-N Petrova/S Stosur:6-4 /2-6/ 10-5

Turnuva Maç Sonuçları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder