21 Kasım 2009 Cumartesi

Londra Öncesi Son Gelişmeler

Davis Cup öncesi sezonun son turnuvası olan ve bu sezonun en iyi 8 erkek tenisçisinin yarışacağı " ustalar turnuvası" bu yıl 22-29 Kasım arası Londra' da yapılacak. Londra'da düzenlenecek Masters Cup öncesi son gelişmeleri aktarayım.

Öncelikle benim için çok kötü bir haberle başlıyorum,erkek tenisinde en sevdiğim tenisçi olan Andy Roddick sakatlığı nedeniyle bu turnuvadan çekildi ve yerine Robin Soderling turnuvaya dahil oldu,ayrıca Tsonga da yedek olarak bu turnuva için hazır bulunacak. 6 numaralı seribaşı Roddick kararını üzüntüyle açıkladığını belirtirken, dizindeki sakatlığı atlatamadığını ve bu sebeple Londra'ya gidemeyeceğini söyledi.

Tenis tarihine altın harflerle yazılacak olan başarıları 2009 yılıyla birlikte tamamlayan Roger Federer daha uzun süre tenis oynamak istediğini açıkladı.İngiliz Sunday Times gazetesine konuşan ATP 1 numarası, "Daha yolun yarısındayım. Uzun süre daha tenis oynamak istiyorum. Bence 32-33 yaşına kadar tenis oynamamda bir mahsur yok çünkü bu seviyemi o yaşıma kadar koruyacağımı ümit ediyorum" dedi.Daha önce 2012 Londra Olimpiyatları'nda yarışmayı kendisine hedef seçen Federer, kızlarının kendisini izleyebilecek yaşa gelmelerini bekleyeceğini, ardından tenisi bırakacağını belirtti.Federer Ağustos ayında 28 yaşına girmişti.(Ayrıca kendileri çok sosyal, facebook' ta Londra' daki yat gezisi sırasında çekilen bir fotoyu paylaşmış ve aralıklarla açıklamalar yapıyor)

Kafalardaki bir diğer soru ise sezonu kim birinci olarak bitirecek?
Roger Federer son aylardaki başarısız performansına rağmen halen 10.150 puanla lider durumda.İkinci sıradaki Rafael Nadal'ın da şu sıralar formsuz olmasıyla İsviçreli tenisçi Londra'daki turnuvaya oldukça rahat giriyor. Çünkü 9.205 puanı bulunan İspanyol rakibi önünde puan avantajına sahip.Ancak sezonu lider durumda bitirmek isteyen Nadal'ın şansı yok değil. Geçtiğimiz sezon bu turnuvaya katılmayan Rafa, bu avantajını kullanmak isteyecek.

Rafael Nadal'ın sezonu 1.sırada bitirmesi için şu senaryoların gerçekleşmesi gerekiyor;

1-) Eğer Nadal oynadığı tüm maçları kazanır ve şampiyonluğa yenilgisiz ulaşırsa 1500 puan toplayacak. Federer yerini koruyabilmek için grubundaki tüm maçları kazanmak veya finale çıkmak zorunda.

2-) Eğer Nadal Robin Round bölümünde 2-1'lik skor çıkarıp, şampiyon olursa 1300 puan kazanacak. Karşı tarafta ise Federer'in buna karşılık olarak 2 maç kazanması veya en az 1 Robin Round maçını kazanıp, finale yükselmesi gerekecek.

3-) Son şık ise Nadal'ın finale çıkıp kaybetmesi. Bu durumda 1000 puan alacak olan Rafa'ya karşılık Federer'in yalnızca 1 maçını kazanması kendisini sezon birincisi ilan etmesi için yeterli olacak.

Gelelim turnuvaya...
Gruplar
A Grubu
Roger Federer
Andy Murray
Fernando Verdasco
Juan Martin Del Potro

B Grubu
Rafael Nadal
Novak Djokovic
Robin Soderling
Nikolay Davydenko

İlk Maçlar
Roger Federer - Fernando Verdasco
Andy Murray - Juan Martin Del Potro
-----
Rafael Nadal - Robin Soderling
Novak Djokovic - Nikolay Davydenko

Benim gönlüm Del Potro' nun kazanmasından yana ama iki favori tenisçi Federer ve Nadal' ın performansı çok önemli, bu iki tenisçiyi zorlayacak isimler ise son turnuvalara baktığımızda hiç kuşkusuz Djokovic ve Andy Murray. Tabii ki diğer tenisçiler de çok önemli işler yapabilir..Ayrıca ben bu turnuva için Federer' den sonra favori olarak Djokovic' i görüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder