4 Şubat 2016 Perşembe

Çeyrek finaller öncesi Sofya'da neler oldu

Zagreb yerine tura dahil olan Sofya'da 1981'den beri ilk kez ATP turnuvası düzenleniyor. €520,070 toplam ödüllü turnuvanın yöneticiliğini Erhan Oral yapıyor. Türk inşaat şirketi Garanti Koza'nın hak sahibi olduğu 250 puanlı Sofya Açık'ta maçlar 2011'de inşa edilen 14.000 kişilik Armeec Arena'da oynanıyor. ( stadın kort haline dönüşmesi )
Garanti Koza, 2012-14 yılları arasında yine Sofya'da düzenlenen WTA Turnuva Şampiyonları'na da sponsor olmuştu.

Seribaşı isimler: Agut, Troicki, Garcia-Lopez, Seppi, Kohlschreiber, Muller, Klizan, Mannarino

Cem İlkel elemeler ilk turunda, 1 numaralı seribaşı dünya 124 numarası Sugita'ya 6-4/6-1 kaybetti. ( maç özeti )
Elemelerden ana tabloya çıkan isimler: Copil, Brands, Basic, Fabbiano ( sonuçlar )

ATP Sofya kura çekiminde Cem İlkel
ATP Sofya kura çekiminde Cem İlkel


İlk 4 seribaşının bye geçtiği 1.turda, elemelerden gelen 4 ismin 3'ü (Brands ile Fabbiano birbiriyle oynadı) maçlarını kazandı. Brands 1.tur maçında 11 çift hata yaptı ve 16 ace attı.

Ana tabloya wildcard (özel davet) ile dahil olan 3 isim ise elendi: Bulgar tenisçiler 294 numara Kuzmanov ve 445 numara Lazov ilk ATP ana tablosunu oynadı.
Türkiye 1 numarası Marsel İlhan ise 6-3/3-6/6-4 ile Krajinovic'e kaybetti. ( ayrıntılar ) ( maç özeti ) ( maç fotoğrafları )


2.turda ise Klizan maç puanı kurtararak kazandı. Seppi ise 2015 temmuz Hamburg'tan sonra ilk çeyrek finaline çıktı. Muller 2 maçta 35 ace attı.
8 seribaşı isim de çeyrek finale çıkmayı başardı.

ATP Sofya'da çiftlerde mücadele eden Tuna Altuna'ya tribünlerden destek var
ATP Sofya'da çiftlerde mücadele eden Tuna Altuna'ya tribünlerden destek var


Çiftlerde temsilcimiz Tuna Altuna partneri Konstantin Kravchuk ile 1.turda turnuva 4 numarası Sergey Betov/Mikhail Elgin ikilisini 7-5/5-7/10-5 yendi. ( maç özeti )
Çeyrek finalde ise Philipp Oswald/Adil Shamasdin çiftine 6-3/6-7(6)/10-8 kaybettiler.

Haberler

Başkent Sofya'daki Marinela Otel'de gerçekleştirilen turnuvanın açılış töreni ise geniş katılıma sahne oldu. Başta Bulgaristan Gençlik ve Spor Bakanı Krasen Kralev olmak üzere ev sahibi ülkeden ve Türkiye'den 500'e yakın davetlinin boy gösterdiği açılış gecesinde Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü İlkel, Realty World ve Koza Wos Yönetim Kurulu Üyeleri Coşkun Erginer ve Gürsel Tuna da yer aldı. Törende piyanist Behzat Gerçeker ve ENBE Orkestrası mini bir konser verdi.
kaynak

Dünya klasmanında 28. sırada bulunan Grigor Dimitrov, ülkesinde düzenlenen turnuvada oynaması için kendisine teklif edilen yüklü miktarda parayı reddetti.
Dimitrov'un Sofya'da oynamama kararı hayranları tarafından şaşkınlıkla karşılanırken ülkesi Bulgaristan'da da ağır eleştirilere neden oldu. Ülke basını tarafından eleştirilerin odağına oturtulan Bulgar tenisçinin teklifi reddederken organizatörlere herhangi bir sebep belirtmediği kaydedildi.
Şu sıralar Stockholm'de antrenmanlarına devam etmekte olan Dimitrov, bu yıl 500 puan değerindeki Rotterdam'da da oynamama kararı aldı. Avustralya Açık sonrasındaki kapalı kort turnuvalarını boş geçecek olan Bulgar tenisçinin Delray Beach'te kortlara dönmesi bekleniyor.
kaynak