15 Aralık 2009 Salı

Son 10 yılın en iyi tenisçisi Federer

Efsane tenisçilerin bile artık dile getirmekten kaçınmadığı 'Tarihin En İyisi' sıfatından sonra Roger Federer'e bir övgü de ATP'nin resmi sitesinden geldi...
ATP resmi sitesi aracılığıyla duyurduğu, 'Son 10 Yılın En İyi 5 Tenisçisi' sıralamasında şaşırtıcı olmayacak bir şekilde Roger Federer 1. oldu.

Tenisçilerin 2000-2009 yılları arasındaki performanslarının dikkate alındığı listede 2.sırayı Federer'in ezeli rakibi Rafael Nadal alırken, bir dönemi domine eden Lleyton Hewitt de 3.sırada kendisine yer buldu.Kazandığı 3 Avustralya Açık Grand Slam'iyle birlikte efsanelerden Andre Agassi 4. isim olarak açıklanırken, 2003 Amerika Açık şampiyonu Andy Roddick de 5. sırada yer aldı.

Ayrıca son 10 yılın "En iyi 10 başarısı&olayları" da belirlenmiş. Listenin ilk sıralarında Roger Federer' in kazandığı müthiş başarılar var: Wimbledon ve Amerika' yı 5'er kez kazanması,aynı yıl içerisinde 4 büyük turnuvada final oynaması ve bunu 3 kez başarması,4 grand slam' i kazanması ve 22 grand slam yarı finali oynaması...Liste o kadar uzun ki ,Roger bunu sonuna kadar hakediyor...

5 Aralık 2009 Cumartesi

Teniste Son Gelişmeler-05.12.2009

Bu günlerde üç önemli gelişme var tenis dünyasında...

İlki, 30 yaşındaki ünlü Fransız bayan raket Amelie Mauresmo, tenis kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Eski 1 numara ve 2006 yılında Avustralya Açık ve Wimbledon Tenis Turnuvalarında tek bayanlar şampiyonu olan Mauresmo, ''Yarışmak için artık yanıp tutuşmadığını'' gerekçe göstererek, tenisi bıraktığını bildirdi.

Sezonu 21. sırada bitiren 30 yaşındaki Fransız raket, artık yüksek düzeyde mücadele etmek istemediğini ifade ederek, gözyaşları içinde, ''Artık antrenman yapmak istemiyorum. Bir karar vermek zorundaydım. Yaşınız ilerledikçe zirvede kalmanız zorlaşıyor. Sıra dışı bir kariyere sahip olduğum ve kortta büyük heyecanlar yaşama fırsatı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum'' diye konuştu.


İkinci haberimiz ise yine bayanlar tenisinden: Şu anki bir numara Serena Williams' a verilen rekor ceza...
Olayı hatırlarsak; ABD Açık yarı finalinde Belçikalı Kim Clijsters’e karşı ikinci sette, 6-5 (15-30) gerideyken, servisi sırasında çizgi faulü yaptığını söyleyen bayan hakeme küfür eden ve raketini yere atarak kıran Serena, bu oyunda kaybettiği puanlarla seti de 7-5 kaybederek turnuvaya veda etmişti.Serena’ya, kurallara göre en ağır ceza olan 10.500 $ para cezası verilirken, soruşturma açılmıştı.Nihayet tamamlanan soruşturma sonucunda Serena’ya 82 bin Dolar ceza kesilirken, iki sene boyunca benzer davranışlar sergilemesi durumunda bu turnuvanın dışında bırakılması kararlaştırıldı.
Böyle bir durumda para cezası da 175 bin $’a dek çıkabilecek. Bir Grand Slam’de kesilen en büyük ceza 1990′larda Jeff Tarango’ya verilen 48 bin dolardı. Teklerde 11, çiftlerde de 12 Grand Slam zaferi yaşayan Serena, kariyeri boyunca 25.5 milyon $ kazanarak, dünyanın en çok kazanan kadın sporcusu unvanına sahip.
Dolayısıyla1 numaranın iki sene boyunca rahat durması gerekli...

Üçüncü haber ise; Davis Cup başladı...
Davis Cup, teniste ülkelerin erkek takımlarıyla mücadele ettikleri uluslararası bir kupa..
Turnuva takvimine buradan ulaşabilirsiniz.
Tüm gelişmeleri turnuvanın sitesinden takip edebilirsiniz.